tiistai 5. marraskuuta 2013

..muuten eivät hipit juhli

Helsingin Sanomien vieraskynässä kirjoittaa Suomen ylioppilaskuntien liiton eläkepoliittinen asiantuntija Sini Terävä otsikolla "Eläkeratkaisun pitää olla reilu kaikille ikäluokille". Kannattaa ehdottomasti lukea!

Uljas juttu, että SYL:lla on eläkepoliittinen asiantuntija. Tähän on tultu, kun nuoriso on herännyt siihen todellisuuteen, että eläke ei todellakaan vain vanhojen juttu. Nyt tehdään ratkaisuja, jotka koskevat juuri heitä.

Menneellä viikolla julkaistiin samassa lehdessä juttusarja, jossa esiintyi laskelma siitä, mitä eläkeiän nostossa on tapahduttava, mikäli se jää ainoaksi keinoksi pidentää työuraa ja parantaa huoltosuhdetta. Siinä päädyttiin johonkin välille 69-75 vuotta. Eli tänä vuonna 19 -vuotiaana työuransa aloittava perushoitaja tekisi vähintään 50 vuoden työuran. Mietipä sitä!

Sini Terävä ei sorru yhden konstin ratkaisuihin, vaan on paneutunut asiaansa monipuolisesti. Se lupaa hyvää. Jos ei laajempia ratkaisuja löydy, eivät tulevaisuuden hipit juhli ennen kuin vanhainkodissa.

Löytyykö valoa eläkepimeyteen?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti