maanantai 9. joulukuuta 2013

Tuleva köyhälistömme?

On ilahduttavaa, kun havaitsee jonkun pohtivan asioita tavallista syvällisemmin. Eikä haittaa, vaikka pohdinta poikisi pulman, jonka ratkaisu on edessämme. Tällä kertaa ilahduin, taas kerran, Hannu Uusitalon blogista Taloustaito -lehdessä. Blogin otsikko on "Tuleva eläkeläisköyhälistö".

Hannu Uusitalo on huolissaan niiden työssäkäyvien naisten asemasta, joiden eläke eri syistä jää pieneksi. Samaan asiaanhan kiinnitti huomiota myös eläkejärjestelmäämme ulkopuolisen silmin tarkistellut Nicolas Barr taannoin.

Pahimmillaan Uusitalon esille nostamien naisten kohdalla saattaa toteutua samanaikaisesti monta taloudellista riskiä. Näistä tunnetuimmat ovat pieni palkka, pitkät poissaolot työelämästä, pitkä ikä ja eläminen yksinään. Nämä kaikki ennakoivat jo yksinäänkin pulmia toimeentuloon. Jos kaikki ne toteutuvat, on köyhyys todellinen uhka.

Maailma ei ole valmis eivätkä suurimmat ongelmat niitä, jotka lööppejä lukemalla ensimmäiseksi tulevat mieleemme. Kannattaa siis pysähtyä ajoissa pohtimaan, olisiko jotain tehtävissä.

Kannattaa ajatella kauniita, mutta myös syvällisiä ajatuksia.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti